Piliere zdravia

Základné piliere zdravia:

Zdravá krv

Krv zásobuje každý orgán tela. Roznáša živiny a odnáša odpadové látky. Na preventívnej prehliadke lekár ako prvé diagnostikuje krv, ktorá mu ukáže, kde sa môže nachádzať problém. Starostlivosť o krv je základ pre dlhovekosť. Bioquant slúži na zlepšovanie tokových vlastností krvi.

Zdravé črevo

Už asi každý počul o tom, že imunita sídli v čreve. V čreve sídlia trilióny baktérií, ktoré komunikujú s mozgom, strážia, čo do krvi vstúpi čo nevstúpi, produkujú látky ako butyrát, ktorý je kľúčový pri obnove črevnej bariéry atď. Dysbióza vedie k mnohým zdravotným problémom ako alergie, autoimunitné ochorenia, či mentálne poruchy. Starostlivosť o črevo je na mieste a to úpravou stravy a zvýšenou konzumáciou zdravých probiotík, prebiotík, vlákniny a polyfenolov.

Zdravé mitochondrie

Mitochondrie sú motorčeky, ktoré produkujú energiu ATP v bunkách. Za mnohými ochoreniami stojí práve mitochondriálna dysfunkcia. Každý orgán má svoje mitochondrie a poškodenia mitochondrií vedú k podlomenému zdraviu, k rozvoju zápalov a pri najhoršom až k rakovine. Takisto ako sa staráme o svoju krv a črevo, potrebujeme sa starať o svoje mitochondrie a potrebujeme ich rozmnožovať. Na podporu mitochondrií u nás nájdete špeciálny doplnok Mitokit. Mito - mitochondrie, Kit - pomocník, je to doplnok výživy pre mitochondrie s anti-oxidačnou ochranou. Obsahuje nikotínamidový mononukleotid (NMN), fosfatidylserín (20 %), resveratrol a Kórejský červený ženšen.

Zdravý mozog

K nie poslednom rade prichádza mozog. Vekom všetci starneme a je normálne, že máme menej neurónov a tvorí sa menej synapsií. Čím sme starší, v mozgu sa ukladá viacej nánosov, začíname zabúdať, pokiaľ konzumujeme cukor a sacharidy tak máme inzulínovú rezistanciu aj v nervovom systéme a začína sa rozvoj demencie, alebo Alzheimerovej choroby. Krv v mozgu je tiež vekom obmedzený. Preto laserové ožarovanie krvi je základ pre starnúci mozog. Odporúča sa konzumácia aj doplnkov stravy ako je Omega 3.  

Zdravé oči

Oči vekom starnú a takisto ako všetky orgány zbierajú nánosy, ktoré môžu spôsobovať poškodenia. Vekom sa nám zhoršuje zrak a narastajú diagnózy. S ohľadom na obrovský energetický výdaj pri spracovaní signálov sú oči veľmi dobre prekrvené a podliehajú silnému oxidačnému stresu v dôsledku zvýšeného metabolizmu. S pribúdajúcim vekom sa cievy očí môžu upchávať plakom. Pri hustej krvi sa nám zahmlieva pred očami a to je vážny varovný signál. Stále viac ľudí má diagnózy ako degenerácia makuly alebo zelený zákal a iné. Používanie Bioquantu v nosovej dutine, ak sa používa červené a NIR svetlá veľmi dobre podporuje mitochondrie vo všetkých bunkách, ktoré sú v dosahu vlnenia vystupujúceho z aplikátorov - očnú sietnicu nevynímajúc. Vlnenie sa dostáva k sietnici prechodom tkanivami, ale časť fotónov končí priamo v sietnici a pozitívne pôsobí na tyčinky, čapíky, cievy a krv, prúdiacu cievami sietnice oka. Zároveň sa redukuje oxidačný stres, ktorý v energeticky veľmi namáhanom oku robí negatívne následky. V dosahu svetla a jeho energie je aj očný nerv a nastáva jeho stimulácia a aj ten je vysoko náročný na prekrvenie a prívod živín a kyslíka.

Zdravá pečeň

Chráňme si pečeň - pečeň dokáže metabolizovať len cca. 25 g cukru denne. Musíme si chrániť pečeň hlavne eliminovaním cukru. Naša pečeň má limitovanú kapacitu na metabolizovanie cukru. Rovnako ako aj alkoholu. Ak si dáte jedno pivo, pečeň ho zvládne metabolizovať. Ak si dáte dve pivá, pečeň už bude mať problém s ich spracovaním. Ak si dáte tri pivá, pečeň to už nedokáže efektívne zvládnuť. Čím viac alkoholu, tým horšie je na tom pečeň a väčšinou to končí cirhózou pečene. Ale viete o tom, že aj cukor spôsobuje cirhózu pečene? Podľa vedcov pečeň dokáže metabolizovať len 25-35g cukru denne v závislosti od váhy a Vášho zdravotného stavu. Mitochondrie v pečeni majú svoju kapacitu a nerozlišujú medzi alkoholom a cukrom, pretože oba sa v pečeni metabolizujú rovnako. To je dôvod, prečo mnoho detí v pubertálnom veku už trpí poškodením pečene. Nie je to tým, že deti konzumujú alkohol, ale tým, že konzumujú nadbytok cukru, ktorý pečeň nedokáže metabolizovať. Podľa štatistík, až 25% detí má určité poškodenia pečene a stukovatenie pečene.